Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z toho si nic nedělejte. I v Turnově (bývalém okresním městě) a městě spádovém, udělali z porodnice LDNku. různá oddělení mizí, přesouvají se do Liberce atd. Důvod je tajuplný.

0 0
možnosti
Foto

Orlová je opravdu zvláštní město, nejen kvůli nemocnici. Karvinou, Ostravu nebo Havířov dokáže lokalizovat skoro každý, u Orlové se trefí málokdo. A to, že se lékařská péče soustředí do větších měst, probíhá opravdu všude - např. nemocnice v Poličce, kde se ještě před 40 lety běžně rodily děti, dnes funguje hlavně jako LDN a běžnou péči obstarávají nemocnice v Litomyšli a Svitavách.

0 0
možnosti
Foto

Už mne předběhl pan Bárta, takže jenom doplním.

Nemocnice nejsou budovy, ale personál.

Vzhledem ke katastrofálnímu stavu - který se bude ještě několik let zhoršovat - je redukce lůžek prostě nezbytná. Pokud chcete být ošetřován třeba lékařem z Kazachstánu, tak prosím, ale to není asi to, po čem český občan touží.

Orlová je docela blízko velkým městským aglomeracím - Ostrava, Karviná, kde je lůžkový fond docela postačující. Co by za uvedený stav dali občané jiných regionů.

Udržovat v chodu nemocnici, kde nebudou lékaři (či jen torso) je ekonomicky velmi náročné a úkolem zastupitelů není vyhovět nátlaku jedné skupiny jen proto, že jsou hlasití. Na jeho místě byste se choval stejně.

Český pacient je velmi rozmazlený, požaduje ze švédského stolu maximum, i když tuší, že takříkajíc projídá budoucnost.

Zjistěte si poměry v jiných zemích EU (tam se za hospitalizaci platí - u nás zrušeno z politických důvodů), a tak dochází k tomu, že tam v nemocnici leží opravdu nemocní a ne jen "uklizení" důchodci, kterým by stačila domácí péče.

6 0
možnosti

Jako laik nemohu vaše tvrzení ani odsouhlasit, ani rozporovat, ale připadá mi velice logické a sám to také tak cítím, přestože je samozřejmě rozdíl mezi tím, když laik něco cítí, a tím, že to řekne profesionál.

Dávám vám své laické plus.

0 0
možnosti
Foto

Realita je neuprostná.Lékaři nejsou a nebudou,ve Vašem regionu "chcípl pes",tam se nikdo nepohrne.S tím se toho moc dělat nedá....do Karviné je to jen 10 kilometru,do Ostravy 20.Taková je situace v celém Česku,nic vyjímečného....

2 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 575x
Patriot města Orlová ,místopředseda hnutí NEZ zakladatel internetového portálu eOrlová, organizátor Ukliďme Česko.

Seznam rubrik